MDN

Bach Bloesem remedies

Bach Bloesem Remedies

Slaap je slecht of pieker je veel, heb je last van besluiteloosheid, (faal)angsten, weinig energie, stress, etc? Bij een kind kunnen druk gedrag, veel ruzie maken en gauw huilen ook nog meespelen. Dan kunnen op maat gemaakte Bach bloesems een hele mooie bijdrage voor jou zijn!

 

‘Iedereen weet dat je door nare emoties ”niet lekker in je vel” gaat zitten. Waarom wachten totdat ze je opbreken en je er letterlijk ziek van wordt?’

 

 

De ontdekker van de Bach bloesems is dr. Edward Bach, hij leefde van 1886 tot 1936. Hij was meer dan 20 jaar arts, bacterioloog en homeopaat en had vanaf 1915 een praktijk in Londen. Het Dr. Edward Bach Centre in Oxfordshire bestaat nog steeds, hier is nog steeds de productiemethode.

Dr. Edward Bach heeft de 38 Bach bloesem remedies gemaakt van wilde bloemen en planten, die gebruikt worden bij bepaalde gemoedstoestanden en emoties. Het mooie daarvan is dat het 100%  natuurlijk is.  Het is veilig in gebruik, werkt geleidelijk, zonder bijwerkingen en kan ingezet worden in combinatie met andere medicatie of therapievormen. Toepasbaar voor iedereen van 0 t/m 100+ jaar. Zelfs tijdens een zwangerschap of borstvoedingsperiode heeft het geen schadelijk effect op de baby! Het kan zelfs een bijdrage zijn voor de baby.

Wanneer je emotioneel uit balans bent, door wat dan ook, kun je door gebruik te maken van op maat gemaakte Bach bloesems deze gemoedstoestand op een milde, maar effectieve manier corrigeren waardoor je je snel weer een stuk prettiger voelt en weer kunt zijn zoals je van nature bent. Wie wil dat nou niet?

 

Als voorbeeld wordt vaak gebruikt: Je hebt een ui en die heeft allemaal lagen. Die lagen pel je laag voor laag af om bij de kern te komen. Als mens maak je van alles mee en dat vormt je. Je kan bijvoorbeeld angstig zijn voor bepaalde dingen waar je eerder nooit angstig voor was. De Bach bloesems zorgen ervoor dat je weer bij jezelf komt. De lagen van de ui worden op die manier afgepeld. Het mooie bij baby’s en kleine kinderen is dat ze hun emoties niet verbergen, waardoor de op maat gemaakte remedie ‘’snel de lagen van de ui af pelt’’.

Er bestaat geen standaard remedie, omdat ieder mens uniek is. Daarom kan ik je één Bach bloesem geven of meerdere Bach bloesems met elkaar mixen om voor jou het juiste resultaat te krijgen. Dit doe ik aan de hand van het stellen van een aantal vragen tijdens een consult in mijn praktijk. Lukt het niet om naar de praktijk te komen of is de afstand te groot, dan kan dit ook telefonisch of via beeldbellen.

‘’Negatieve emoties ombuigen naar het positieve: dat is de kracht van de Bach bloesems!”