MDN

Haren knippen bij Angst

Niet alle kinderen vinden het fijn om geknipt te worden. In het ergste geval is een kind er zelfs angstig voor. Daardoor wordt het voor ouders iedere keer weer een strijd om naar de kapper te gaan, want zo’n kapper komt best dichtbij….

Het kan een verschil maken als een kind in zijn of haar eigen omgeving geknipt wordt. Maar ook de benadering van een kind kan een verschil maken. Tenslotte is en reageert ieder kind anders. Ook al weten wij, als volwassenen, dat knippen geen pijn doet, voor een kind kan dat een hele andere beleving zijn. 

De vraag is: waar is het door ontstaan? Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je kind vaak oorontstekingen heeft gehad. Dan kunnen aanrakingen bij het oor of geluiden, zoals een tondeuse, als heel vervelend worden ervaren. En zo zijn er wel meer dingen, waardoor een angst kan ontstaan. Gewoon het onbekende kan ook al vervelend zijn voor een kind. Wanneer een kind hooggevoelig is, zal stapsgewijs het beste voor hem of haar werken. Met tijd, aandacht en plezier. Zodat je kind er vertrouwen in krijgt.  En soms werkt het als ouders afstand nemen tijdens het knippen, als ouder wil je graag dat je kind stil zit en luistert, maar dat kan juist ook averechts werken.

Heb je alles geprobeerd en blijft het een probleem? Dan is je kind in goede handen Bij Brigit. Met tijd en aandacht gaan we ervoor zorgen, dat je kind met plezier en in ieder geval zonder angst geknipt kan worden. 

Ook kun je met andere (faal)angsten bij Brigit terecht in Dalfsen in Overijssel.