MDN

Wie ben ik

Mijn naam is Brigit Wagenmans-Hopman. Ik ben geboren in 1981 als middelste dochter in een gezin met drie kinderen. Ik ben gelukkig getrouwd met Sander en woonachtig in Dalfsen, provincie Overijssel. Ik ben de trotse tante van vijf nichtjes en vijf neefjes. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Ik hou van wandelen en mountainbiken. Verder hou ik van muziek. Als er tijd en ruimte is, pak ik mijn drumstokken en leef ik mij heerlijk uit achter mijn drumstel. Ook hou ik van reizen, de wereld is zo mooi! Ik ben vooral een gevoelsmens, die oprecht geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt.

Vanaf mijn 4e jaar riep ik altijd, dat ik later kapster wilde worden. Ook al riepen mensen in mijn naaste omgeving, dat iets met kinderen ook wel iets voor mij zou zijn. Maar rond de leeftijd dat ik mocht kiezen, wist ik niet exact welke richting ik op wilde. Het creatieve, met haar, dat lag mij wel. Voor mij was het toen duidelijk. Ik ging naar de kappersschool. Ik volgde een  particuliere opleiding van 2 jaar. Na mijn opleiding heb ik ruim 5 jaar in een kapsalon gewerkt. Vervolgens ben ik als zelfstandig ambulant kapster verder gegaan.

In de afgelopen 17 jaar heb ik niet alleen bij mensen thuis geknipt, maar ook bij verschillende instanties. Zo kwamen er ouderen, jongeren en kinderen op mijn pad. Met en zonder beperking of handicap. In ziekenhuizen, hospices en verzorgingstehuizen. Mensen achterlaten, die blij zijn met hun haar, maakt mijn werk nog steeds heel dankbaar. Maar ook de bijzondere gesprekken maakt het waardevol. Vooral de gesprekken met kinderen, die zo mooi en puur kunnen zijn. Niet alleen in mijn werk, maar uiteraard ook met mijn eigen neefjes & nichtjes. Om hen te zien opgroeien is ontzettend waardevol!

Juist dát maakte, dat ik geïnteresseerd raakte in kindercoaching. Omdat ik ook uit eigen ervaring weet dat het anders kan. Dat er andere mogelijkheden zijn. En dat was mij de reden om kindercoaching opleiding voor HSP-ers te gaan volgen. HSP staat voor Hooggevoelig Sensitief Persoon. Iets waar ik mezelf sinds een aantal jaren in herken. Het is zo mooi om te zien, dat er steeds meer over bekend is. Ik leerde hoe ik ermee moest omgaan. Ik leerde, dat het geen last hoeft te zijn, maar juist een verrijking kan zijn. En dat gun ik ook de kinderen, die ik coach. Met mijn gevoel voor humor en creativiteit kan ik goed luisteren naar wat er werkelijk speelt bij kinderen. In alle rust breng ik mijn enthousiasme over, om zo samen tot oplossingen te komen.

Opleidingen en Cursussen

Puur kindercoach (Sonnevelt)

Kindermassage (Lotus massageschool)

Angst en faalangst ( Centrum Tea Adema)

Access Bars ( Bliss You)

Introductie NLP- Academie

Vriendenprogramma ( Mimosa)

Bach Bloesem Remedies

SOS Kinderen & Emoties