MDN

Wat ik belangrijk vind

Ik vind het belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen leren om zichzelf te mogen zijn. Zeker in deze tijd waarin we nu leven. Dat ze weer mogen stralen. Wie ze ook zijn, waar ze ook  vandaan komen, hoe ze er ook uit zien. Ieder kind of volwassene is uniek op zijn of haar eigen manier! Uiteindelijk is het mooiste wat je kunt worden jezelf. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijzelf verder te blijven ontwikkelen. Zo bied ik naast het coachen van kinderen ook kindermassage, access bars, knippen bij angst en Bach bloesem remedies aan. Vooral omdat mijn interesse uitgaat naar de mens als geheel. 

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

Omdat ik zelf in het verleden gepest ben op de middelbare school, weet ik heel goed waarover ik praat. Ik was mijzelf niet meer. Ik voelde me destijds super ongelukkig. Dit gun je geen enkel kind. Daarom wil ik voor kinderen, die de overgang van de basisschool naar de middelbare school spannend vinden, een extra steuntje in de rug zijn. Zodat jouw kind zelfverzekerd naar zijn of haar nieuwe school kan gaan. Ook als je al op de middelbare school zit, ben je van harte welkom.

En uiteraard kunnen alle kinderen van 7 t/m 16 jaar  met een andere hulpvraag ook bij mij terecht.  Kijk dan op de pagina van kindercoaching.

Verder vind ik het heel belangrijk om zowel een kind als de ouders op hun gemak te stellen. Zodat ze weten, dat ze in goed vertrouwen alles kunnen zeggen. Dat er zonder oordeel naar hen geluisterd zal worden. En dat alles wat gezegd wordt, vertrouwelijk blijft. Vervolgens gaan we kijken wat er mogelijk is. Tenslotte is iedere situatie anders, net als de hulpvraag.  Daarom werk ik niet met één specifieke manier. De werkwijze moet passen bij je kind. De oplossing zit vaak in jezelf. En kinderen zijn nog veel beter in het vinden van oplossingen dan volwassenen. Ik geef je inzicht, zodat je vervolgens op eigen kracht verder kunt.

Als laatste vind ik het belangrijk om een kind niet in een hokje te plaatsen of een label te geven. Ik noem het eerder een sleutel naar de hulp die een kind nodig heeft. Ieder kind is uniek op zijn of haar manier. We kijken samen naar de mogelijkheden, niet alleen maar naar de problemen. Voorbeelden daarvan zijn: hoe ga ik hiermee om? Wat werkt wel en wat werkt niet? Wat zijn de positieve eigenschappen van een situatie en wat doe ik daarmee? Hoe pak ik de minder positieve eigenschappen aan? Want dat is bij ieder kind anders. Zo werkt het ook als een kind gepest wordt. Ook dan wordt het meestal in een soort van hokje gezet. Als gediplomeerd kindercoach haal ik die kinderen graag uit dat hokje en geef dan graag de juiste sleutel die het kind nodig heeft. Iedereen verdient de ruimte om te kunnen en te mogen zijn wie ze willen zijn. Want jij bent uniek!